Dania główne
4 uda kacze
1 seler
2 gruszki
1 laska cynamonu
4 czerwone buraki
200 g malin
2 łyżki miodu wielokwiatowego
1 limonka
2 gałązki rozmarynu
1 łyżka masła
sól i pieprz
Uda kacze marynujemy w soli i pieprzu. Gruszkę kroimy na ćwiartki i wycinamy gniazda nasienne. Selera obieramy i kroimy w kostkę wielkości 2 cm. Mieszamy z miodem, dodajemy laskę cynamonu i układamy w żaroodpornym naczyniu. Uda kacze wciskamy między gruszki i seler, przykrywamy naczynie i pieczemy w piekarniku w temperaturze 150°C przez ok. 2 godziny. Buraki w łupinie pieczemy w piekarniku w folii aluminiowej. Studzimy, obieramy i kroimy w cząstki. Maliny przesmażamy z miodem i gdy całość zgęstnieje, dodajemy buraki i rozmaryn. Zagotowujemy i odstawiamy. Doprawiamy skórką i sokiem z limonki. Upieczone uda podajemy z selerem i gruszkami oraz burakami.