Elegancki i nowoczesny sposób
na to, by smażenie było zdrowe.
Patelnie Philipiak Milano ułatwiają efektywne wykorzystanie tłuszczów zawartych w samym pożywieniu, dzięki czemu smażenie staje się zdrowsze.
Wykonane z najwyższej jakości stali szlachetnej, posiadają akutermiczne dna i wnętrze o unikalnej groszkowej strukturze, gładkiej lub białej –ceramicznej. Patelnie groszkowe i gładkie są dostępne ze specjalną kulistą pokrywą.
Specjalna konstrukcja dna patelni pozwala na smażenie mięsa na tłuszczach zawartych w produkcie. Pozwala to na obniżenie kaloryczności potraw oraz wydobycie z nich naturalnego smaku bez dodawania soli.
Ergonomiczne rączki i uchwyty wykonane z materiałów termoizolacyjnych nie nagrzewają się podczas gotowania. Odpowiednia konstrukcja uchwytów umożliwia wygodne odkładanie pokrywy, aby nie brudzić powierzchni blatów, a także użycie jej jako wygodnej podstawki pod garnek.
Umieszczony w uchwycie pokrywy termometr umożliwia stałe kontrolowanie temperatury wewnątrz naczynia. Dzięki temu nie musimy podnosić pokrywy i tracić pary wodnej potrzebnej do gotowania w małej ilości wody.
Dzięki termometrowi możemy kontrolować optymalny poziom temperatury, by nie przegrzewać naczynia oraz oszczędzać energię.