Dla twórców marki Philipiak
Milano gotowanie to
fascynujący proces
oddziałujący na
człowieka na
bardzo wielu
płaszczyznach.
Dlatego każde naczynie, które opuszcza
mediolańską fabrykę, jest przykładem
wyjątkowej staranności rzemieślniczej
i dbałości o szczegóły.
Zastosowanie najwyższej jakości materiałów oraz innowacyjnych rozwiązań technologicznych ujęte w ramy eleganckiego wzornictwa – oto wyróżniki marki Philipiak Milano.
Naszym priorytetem jest zdrowie. Z nami zdrowe gotowanie staje się łatwe, przyjemne i stylowe. Dzięki zastosowanym przez nas technologiom można smażyć potrawy na tłuszczach zawartych w samym produkcie i gotować tak, by dania zachowały jak najwięcej wartości odżywczych. To bardzo ważne. Wiemy, w jak dużym stopniu sposób przygotowania jedzenia wpływa na zdrowie. Wiedzę tę w pełni wykorzystujemy, produkując nasze naczynia i edukując w zakresie zdrowego odżywiania.
Mamy nadzieję, że naczynia, które z dumą oddajemy w Państwa ręce, staną się inspiracją do wielu kulinarnych odkryć.
Nasze naczynia są wykonane ze szlachetnej, nierdzewnej, kwasoodpornej stali chromowo-niklowej CR-Ni 18/10, która nie wchodzi w reakcję z pożywieniem.
Konstrukcja pokrywy sprawia, że cykl parowania, skraplania i opadania skroplonej pary na dno naczynia jest bardziej efektywny. Ten sposób gotowania pozwala na wykorzystanie tylko tej ilości wody, która jest naturalnie zawarta w produktach, oraz na zachowanie większej ilości minerałów i substancji odżywczych. Pokrywa podstawiona pod naczynie i na naczynie może także działać jako termos do podtrzymywania temperatury potrawy. Pokrywka może zostać odłożona na uchwyt, dzięki czemu zapobiegamy zachlapaniu kuchenki czy blatów.
Grube dno naczyń i patelni Philipiak Milano ze stali szlachetnej szybko się nagrzewa i równomiernie rozprowadza ciepło wewnątrz naczynia. Zapewnia to znaczną oszczędność energii, a także ułatwia gotowanie na parze oraz smażenie bez użycia tłuszczu.
Ergonomiczne rączki i uchwyty wykonane z materiałów termoizolacyjnych nie nagrzewają się podczas gotowania. Odpowiednia konstrukcja uchwytów umożliwia wygodne odkładanie pokrywy, aby nie brudzić powierzchni blatów, a także użycie jej jako wygodnej podstawki pod garnek.
Umieszczony w uchwycie pokrywy termometr umożliwia stałe kontrolowanie temperatury wewnątrz naczynia. Dzięki temu nie musimy podnosić pokrywy i tracić pary wodnej potrzebnej do gotowania w małej ilości wody.
Dzięki termometrowi możemy kontrolować optymalny poziom temperatury, by nie przegrzewać naczynia oraz oszczędzać energię.
Odpowiednio wyprofilowane i gładkie brzegi naczyń umożliwiają bezpieczne przelewanie ich zawartości bez używania dodatkowych akcesoriów.